|
Forum lotnictwa To tu spotykają się pasjonaci lotnictwa by troszkę o nim podyskutować.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
BN
Moderator
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 6:27, 21 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
PolishAir42 napisał: | Cieszmy sie ze sie nie stalo to samo co w Denver... |
Kazdy mieszka w Denver i wie o co chodzi
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
RES
|
Wysłany: Śro 12:10, 28 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Troche może inny temat ale nie będe zakładał nowego wątku. Rozwaliło mnie stwerdzenie że Okęcie będzie zamknięte. Nie rozumiem po co teraz wydaje sie tyle kasy na rozbudowe skoro chca go zamykac za pare lat. To jest śmieszne.
...Koszt budowy nowego lotniska szacowany jest na 1,3-2 mld euro. Pierwsze samoloty ma zacząć obsługiwać za około 10 lat (lotnisko na Okęciu zostanie wówczas zamknięte). Na kontrakcie zarobią przede wszystkim firmy budowlane i biura architektoniczne. Ale nie tylko. Ryszard Zaremba, prezes biura projektów lotniczych Polconsult, przekonuje o pozytywnym wpływie inwestycji na rozwój gospodarczy regionu. Nowe lotnisko da pracę około 5 tys. osób. Beneficjentów będzie zresztą znacznie więcej...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
RES
|
Wysłany: Śro 12:13, 28 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
PolishAir42 napisał: | Cieszmy sie ze sie nie stalo to samo co w Denver... |
A co się w DEN stało to jedno z najfajniejszych lotnisk, a terminal teh best, byłem tam z dwa razy i diabelnie mi się podobało.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Witek Z
Moderator
|
Wysłany: Śro 15:37, 28 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
RES napisał: | Troche może inny temat ale nie będe zakładał nowego wątku. Rozwaliło mnie stwerdzenie że Okęcie będzie zamknięte. Nie rozumiem po co teraz wydaje sie tyle kasy na rozbudowe skoro chca go zamykac za pare lat. To jest śmieszne.
...Koszt budowy nowego lotniska szacowany jest na 1,3-2 mld euro. Pierwsze samoloty ma zacząć obsługiwać za około 10 lat (lotnisko na Okęciu zostanie wówczas zamknięte). Na kontrakcie zarobią przede wszystkim firmy budowlane i biura architektoniczne. Ale nie tylko. Ryszard Zaremba, prezes biura projektów lotniczych Polconsult, przekonuje o pozytywnym wpływie inwestycji na rozwój gospodarczy regionu. Nowe lotnisko da pracę około 5 tys. osób. Beneficjentów będzie zresztą znacznie więcej... |
OŚWIADCZENIE - ZOBOWIĄZANIE
Jeżeli w tym kraju (i mieście), gdzie:
(a) od 15 lat nikt nie jest w stanie zlikwidować bud pod Pałacem Kultury,
(b) od 30 lat nikt nie jest w stanie rozwiązać problemu premanentnego korka w Krośniewicach,
(c) jedną linię metra buduje się już od 20 lat,
(d) wykup działek pod Trasę Siekierkowską trwa 10 lat, a
(e) poważne szkody popowodziowe w najpiękniejszym mieście tej części Europy straszą już od 8 lat,
w ciągu najbliższych 20 lat ktoś podejmie i wdroży decyzję o likwidacji Okęcia to ja:
(a) zjem 216 stron mojego doktoratu z załącznikami,
(b) przy pomocy łyżki do butów przekopię i wyrównam cały teren po zlikwidowanym lotnisku na Okęciu,
(c) porzucę rodzinę i osiądę w południowych Indiach jako Człowie Boży,
(d) napiszę i wydam własnym kosztem epos w hindii sławiący czyny Ministerstwa Infrastruktury
WZ
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
chavez
|
Wysłany: Śro 15:41, 28 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
RES napisał: | Troche może inny temat ale nie będe zakładał nowego wątku. Rozwaliło mnie stwerdzenie że Okęcie będzie zamknięte. Nie rozumiem po co teraz wydaje sie tyle kasy na rozbudowe skoro chca go zamykac za pare lat. To jest śmieszne.
...Koszt budowy nowego lotniska szacowany jest na 1,3-2 mld euro. Pierwsze samoloty ma zacząć obsługiwać za około 10 lat (lotnisko na Okęciu zostanie wówczas zamknięte). Na kontrakcie zarobią przede wszystkim firmy budowlane i biura architektoniczne. Ale nie tylko. Ryszard Zaremba, prezes biura projektów lotniczych Polconsult, przekonuje o pozytywnym wpływie inwestycji na rozwój gospodarczy regionu. Nowe lotnisko da pracę około 5 tys. osób. Beneficjentów będzie zresztą znacznie więcej... |
Władza rzeczą jakże ulotną jest, a znajomym pomóc trzeba w biznesie, w końcu po zakończeniu obecnej kadencji jakaś posadka w radzie nadzorczej "zaprzyjaźnionego" przedsiębiorstwa jak znalazł !!
A tak serio, znając życie to nie prędko ruszy budowa WAW-II i jeszcze mniej prędko to nowe lotnisko zacznie obsługiwać pax, a NA PEWNO nie za 10 lat już. I kumaci z branży napewno o tym wiedzą.
200 mln $$ to na 10 lat 20 mln rocznie, sporo... A lotnisko jeszcze musi zarabiać, a nie tylko spłacać inwestycję.
Waniajet, swołocz, waniajet...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
RES
|
Wysłany: Śro 16:15, 28 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Witek Z napisał: | RES napisał: | Troche może inny temat ale nie będe zakładał nowego wątku. Rozwaliło mnie stwerdzenie że Okęcie będzie zamknięte. Nie rozumiem po co teraz wydaje sie tyle kasy na rozbudowe skoro chca go zamykac za pare lat. To jest śmieszne.
OŚWIADCZENIE - ZOBOWIĄZANIE
Jeżeli w tym kraju (i mieście), gdzie:
(a) od 15 lat nikt nie jest w stanie zlikwidować bud pod Pałacem Kultury,
(b) od 30 lat nikt nie jest w stanie rozwiązać problemu premanentnego korka w Krośniewicach,
(c) jedną linię metra buduje się już od 20 lat,
(d) wykup działek pod Trasę Siekierkowską trwa 10 lat, a
(e) poważne szkody popowodziowe w najpiękniejszym mieście tej części Europy straszą już od 8 lat,
w ciągu najbliższych 20 lat ktoś podejmie i wdroży decyzję o likwidacji Okęcia to ja:
(a) zjem 216 stron mojego doktoratu z załącznikami,
(b) przy pomocy łyżki do butów przekopię i wyrównam cały teren po zlikwidowanym lotnisku na Okęciu,
(c) porzucę rodzinę i osiądę w południowych Indiach jako Człowie Boży,
(d) napiszę i wydam własnym kosztem epos w hindii sławiący czyny Ministerstwa Infrastruktury
WZ |
Nie w tym rzecz, rzecz w tym że wogóle skąd zamysł likwidowania lotniska, w normalnym cywilizowanym dużym mieście istniej nawet kila lotnisk, a już na pewno jest potrzebne mniejsze w mieście.
Druga sprawa po co wypisywać takie głupoty, wybudujmy sobie T2, ale pózniej i tak wszystko zrównamy z ziemią hahahahahaha
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Janek
|
Wysłany: Pią 3:46, 20 Sty 2006 Temat postu: |
|
|
Czy mozecie mi powiedziedz czy T2 bedzie juz funkcjonowal w sierpniu? Chodzi mi o przeniesienie operacji do T2 i pirsu pulnocnego, aby wyremontowac T1
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|